1. óra
A mai anyag: Szerelmi Mandulafőzet Hozzávalók: -23dkg mandula -5 db rózsaszirom -2dl olívaolaj -2db bagolyszem -3 evőkanál ecet -8db patkányköröm -45g hallép. Elkészítés: Vegyünk egy kis méretű üstöt (kb: 3l-est). Öntsünk az üstbe 1l vizet és forraljuk fel 65 fokra.. Ha felforraltuk, akkor adjunk az üstbe két evőkanál ecetet. Ha ez megtörtént balról-jobbra keverjük a főzetet 3-szor. Majd vegyük elő a két bagolyszemet. Ezeket vágjuk ketté és a szemüregből kifolyó szemváladékot, öntsük bele egy kis tálba és a szemeket dobjuk bele a főzetbe. Majd 1 evőkanál ecetet adjunk hozzá a szemváladékhoz és adjunk hozzá 2 darab rózsaszirmot. Így áztassuk úgy 10 percig. A főzet hőfokát vegyük fel 100˙C-re, hogy a benne lévő bagolyszem kellően átforrósodjon. Majd keverjük meg balról jobbra a főzetet két percig. Ha ez megvan vegyük elő a halváladékot, melybe rózsaszirmot pácoltunk. Adjunk hozzá 1 dl olívaolajat, majd jól keverjük fel habosra. Miután ez megvan, öntsük bele a főzetbe. A főzet fel fog venni egy bizonyos türkizkék színt, ha nem, akkor még keverjük a főzetet addig, amíg át nem veszi a türkizkék sínt. Ha ez kész, öntsük még a főzetbe a maradék 1 dl olívaolajat.Majd vegyünk elő egy kisméretű edényt. Öntsük bele a 23g mandulát és a maradék rózsaszirmot, majd morzsoljuk őket össze mozsártörővel és keverjük el alaposan. Ha ez kész, vegyük elő a 45g hallépet. A hallépet adjuk hozzá az előbb összetört rózsaszirom és mandulakeverékhez. Majd törjük őket össze újra, de már a léppel együtt. Ha ez kész, adjuk bele a főzetbe, és jobbról-balra keverjük a főzetet úgy 5 percig. A főzetnek 5 perc után fel kell, hogy vegyen egy bizonyos méregzöld színt. Ha ez megvan, szórjuk bele a főzetbe a 8 db patkánykörmöt. Amint beleszórtuk, lépjünk távolabb a főzettől, mert sisteregni kezd és a forró főzet a bőrünkbe csapódhat. Ha ez megvan, akkor balról-jobbra kavarjuk még a főzetet úgy 10 percig és hagyjuk a tűzön még két órát. És ezzel el is készült volna a Szerelmi Mandulafőzet. A főzet felvesz egy bizonyos kellemes, mandulás ízt. Akit el akarunk csábítani, annak a tálába öntsünk bele két cseppet és a hatás holtbiztos. Akit először meglát az áldozatunk, abba lesz szerelmes. A főzetet 5dl-es üvegcsékbe tároljuk! Szavatossága: 5 nap!
Házi Feladat
Jellemezd a hallépet és írd le, hogy miért fontos alapanyaga a főzetnek!
|